İçeriğe geç

E seksüel ne demek ?

E Seksüel Ne Demek? Bir Genç Yetişkinin Duygusal Yolculuğu

Bir Soruyla Başlayan Yolculuk

Bir sabah, Kayseri’nin sabah güneşi daha doğmadan gözlerimi uyandırdı. Gözlerim hala uykulu, ama bir şey vardı, kalbimi sıkıştıran. Kendi kendime sorular sormaya başladım: E seksüel ne demek? Gerçekten anlamış mıydım? Yoksa bu, sadece bir etiket mi, sadece bir tanım mıydı? Birkaç gündür kafamda dönüp duran bir kelime, “e seksüel”, nihayet bende bir boşluk yaratmıştı. İşte o an, hayatımda hiçbir şeyin hiç bir zaman sadece “bir etiket” olmadığını fark ettim.

Yıllardır duygularımın, hislerimin, yaşadıklarımın üzerine düşündüm. Kayseri’nin dar sokaklarında yürürken, genellikle kafamda bir sürü düşünce vardı. Bazen birisini tanıdığımda, onunla ilgili hislerim hemen başlamazdı, hatta bazen hiç başlamazdı. Bu, beni hep şaşırtmıştı. E seksüel kelimesiyle karşılaştığımda, her şey biraz daha netleşti gibi hissettim. Ama neden?

E Seksüel: Tanımın Ardındaki Boşluk

O gün, bir arkadaşım bana bu kelimeyi ilk defa anlatmıştı. “E seksüel ne demek, biliyor musun?” diye sormuştu, yüzünde meraklı bir ifade. O an, ilk kez böyle bir terimle karşılaşıyordum. O kadar anlamlıydı ki, bir tür kapı gibi açıldı, ama çok zor geçti içeriye. İçimde büyük bir karmaşa vardı. O an sadece merak değil, bir gariplik de vardı. Hangi hisseyi yaşamalıydım? Kendimi yabancı hissetmek miydi?

E seksüel, bir insanın romantik ya da cinsel çekim hissetmeden, insanlarla derin ve samimi ilişkiler kurmasını tanımlayan bir terimdi. Aslında, daha önce hiç bu kadar düşünmemiştim. Yani, her şeyin dışında kalan bir alan vardı ve ben de orada buluyordum kendimi. O an, bir boşluk vardı içimde: “Bu gerçekten ben miyim?” dedim. Ama çok da korkutucu değildi. Korkutucu olsaydı, belki de daha fazla soru sorardım. Ama ben, bu yeni anlamı içinde kabul etmeye karar verdim.

Bir İlişkide Hisler: İhtiyaç mı, Zorunluluk mu?

Kayseri’deki sıcak yaz akşamlarından birinde, eski bir arkadaşım Elif’le bir kafede buluştuk. Yıllardır birbirimizi tanıyorduk, ama son birkaç aydır pek görüşmemiştik. Sohbet koyulaştıkça, konular birbirini kovaladı. O sırada, konuyu bir şekilde ilişkilere getirdik. İçimdeki duygusal boşluğu biraz daha genişlettim. Elif, sevgi, arzu, tutku gibi duygular hakkında sohbet ederken, birden ağzımdan şu cümle döküldü: “Ama ya sevgi ve çekim bir zorunluluk değilse?”

Elif başını eğip bir süre sessiz kaldı. Gözleri kararmıştı, belki de cümlem, onu düşündürmeye başlamıştı. “Sadece bir ihtiyaç mı?” diye fısıldadı. Bu soru, içimde bir ışık yaktı. E seksüel olma düşüncesi, tamamen içimi aydınlatıyordu. Kafamda, uzun zamandır cevapsız kalmış bir çok sorunun yanıtı vardı. “İhtiyaç” derken, sadece bedenin arzularını değil, ruhsal ve zihinsel gereksinimleri de kastediyordum. O an, Elif’in bakışları, bir anlamda bana bu hissin doğruluğunu gösterdi. Belki de bu, herkesin kendi içinde bulması gereken bir cevaptı. Bunu anlamak zor olsa da, kaybolmuş hissetmiyordum. Bir şekilde, bu kimliğe yakın hissediyordum.

Bir Yenilikten Gelen Korku ve Cesaret

Duygular, genellikle karmaşıktır. Bir yanda bir kelimeyle tanımladığım bir hissiyat, diğer yanda kimseyle paylaşmadığım bir yalnızlık duygusu vardı. E seksüel olmak, sanki herkesin “normal” olarak gördüğü bir şeyin dışında olmak gibiydi. Kafamda bir sürü soru dönmeye başladı: Ben de gerçekten böyle miyim? Hiç mi birini sevmedim? Bu sorular, beni hem korkutuyor hem de heyecanlandırıyordu. Çünkü kendimle barışmak, yeniliklere açılmak, başka insanların düşüncelerinden bağımsız olabilmek, kendimi keşfetmekti.

O akşam, elimdeki kahveyi yudumlayarak bir şey fark ettim: Bu bir cesaret meselesiydi. Kendimi tanımaya başlamıştım, aslında sadece bir etiket değil, bir his. Ve evet, belki de sevgiye dair duygularım farklıydı. Bunu başkalarına anlatmak kolay olmasa da, kabullenmek, bir noktada kendi kimliğimi bulmak gibiydi. Bir yanda rahatlama, diğer yanda hayal kırıklığı vardı. Ama bir şekilde, bu yenilik bana hayatımda yeni bir kapı aralıyordu.

Sonunda Ne Oldu?

Bir hafta sonra, Elif’le tekrar buluştuk. Bu kez daha fazla konuştuk, daha derinlemesine. Konuşmalarımda e seksüel olmanın anlamını iyice kavradığımı fark ettim. Duygusal olarak, birisine karşı çekim hissetmek zorunda olmadığımı kabul edebildim. Ve bu, bana bir tür özgürlük hissi verdi. E seksüel olmak, hayatımın başka bir alanında olmam gereken bir şey değildi; aksine, bu, kendi yolculuğumdu.

Kayseri’nin akşam saatlerinde, üstümdeki tüyler gibi, her şey biraz daha sakinleşmişti. Kafamda beliren soruların cevabı, aslında cevapsız kalanlar değildi; hepsi bir arada bir yanıt oluyordu: Kendimi olduğum gibi kabul etmek.

E seksüel, bazen sevgiye olan ihtiyaçtan, bazen de sadece bir farklılık olarak karşımıza çıkabilir. Ama bu yolculuk, her zaman kişisel ve içsel bir deneyimdir. Kendini tanımak, duygularının ne olduğunu anlamak ve onları özgürce yaşamak, insanın kendini en iyi şekilde keşfetmesinin anahtarıdır.

O günden sonra, kendimle barıştım. Evet, belki de “e seksüel” olmanın benim için anlamı bu kadar basitti. Ama bu, hayatımda hiç olmadığı kadar büyük bir özgürlük hissettiriyordu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

mecidiyeköy escort
Sitemap
https://ilbet.casino/