İçeriğe geç

Türkiyenin Batısında Kim Var

Türkiye’nin en batısında neresi var?

(41°31’13″K, 41°32’49″D) Batı: Türkiye’nin en batı noktası olan Gökçeada’daki İncirburnu, aynı zamanda ülkenin kıyıdaki en batı noktasıdır.

Türkiye’nin batısında ne vardır?

Üç tarafı denizlerle çevrilidir: Güneyinde Akdeniz ve Kıbrıs, batısında Ege Denizi ve adalar, kuzeyinde ise Karadeniz vardır.

Hangisi Türkiye’nin batısında yer?

Türkiye; Kuzeybatıda Bulgaristan, batıda Yunanistan, kuzeydoğuda Gürcistan, doğuda Ermenistan, İran ve Azerbaycan, güneydoğuda ise Irak ve Suriye ile komşudur.

Türkiye’nin kuzeyinde hangi ülkeler var?

Türkiye, kuzeyinde Karadeniz, kuzeydoğusunda Gürcistan ve Ermenistan, doğusunda Azerbaycan ve İran, güneydoğusunda Irak ve Suriye, güney ve güneybatısında Akdeniz ve Ege Denizi, kuzeybatısında ise Yunanistan ve Bulgaristan ile çevrilidir.

Türkiye’nin batısında hangi devletler var?

Batıda Bulgaristan ve Yunanistan, doğuda Gürcistan, Ermenistan, İran ve Azerbaycan, güneyde ise Irak ve Suriye ile komşudur.

Türkiye’de batı neresi?

Batı Anadolu, Marmara Bölgesi’nin güneyini, Ege Bölgesi’nin tamamını, Akdeniz Bölgesi’nin batısını ve İç Anadolu Bölgesi’nden Eskişehir’i içine alan coğrafi bölgedir.

Türkiye’nin batısında hangi bölge yer alır?

Anadolu Yarımadası, Karadeniz, Marmara Denizi, Ege Denizi ve Akdeniz ile çevrilidir. Türkiye’nin komşuları batıda Bulgaristan ve Yunanistan, doğuda Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan ve İran, güneyde ise Irak ve Suriye’dir.

Batı tarafı nereler?

Dört temel coğrafi yön vardır: kuzey, güney, doğu ve batı. Bunlara ana yönler denir. Bir kişi kuzeye baktığında sırtı güneye, sağ tarafı doğuya ve sol tarafı batıya bakar.

Batı’de hangi iller var?

Batıdan Doğuya; Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş.

İstanbul batıda mı?

İstanbul ili, Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Kuzeyinde Karadeniz, güneyinde Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli ili ve batısında Tekirdağ ili ile komşudur.

Türkiye’nin güney batısı neresi?

Araştırma, Türkiye’nin Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Isparta ve Muğla illerini kapsayan Güneybatı Anadolu bölgesinde gerçekleştirildi (Harita 1).

Türkiye’nin batısında hangi iklim vardır?

2. Akdeniz iklimi: Bu iklim Ege bölgesinin büyük bir bölümünde, İç Anadolu’nun batı kesiminde ve Akdeniz bölgesinde Toros Dağları’nın güneye bakan kesimlerinde etkilidir. Yazlar sıcak ve kurak, kışlar ılık ve yağışlıdır.

Ülkemizin batısında ne vardır?

Ülkemizin kuzeybatısında yer alır. Bulgaristan, Yunanistan, • Karadeniz, Marmara Denizi ve Ege Denizi, • Ege, İç Anadolu ve Karadeniz bölgeleriyle komşudur.

Türkiye’nin en güneyi neresi?

Türkiye’nin en kuzey ucu Sinop ilinde bulunan İnce Burun; en güney ucu Hatay ilinde Beysun Körfezi’nin güneyi, en batı ucu Çanakkale Gökçeada’da Avlakaburnu, en doğu ucu ise Iğdır ilinde Aras Nehri’nin dil kesiminde bulunmaktadır.

Türkiye’de kuzey neresi?

Sinop Adı: Sinop, Türkiye’nin en kuzey ucunda denize uzanan bir burunda yer almaktadır. Sinop’un adını, bir zamanlar kendisine ev sahipliği yapmış olan Amazonların kraliçesi Sinope’den aldığına inanılmaktadır. Aynı şekilde Sinope, nehir tanrısı Asopos’un kızı olan su perisinin de adıdır.

Batı neresi oluyor?

Yönler Bir kişi kuzeye baktığında sırtı güneye, sağ tarafı doğuya, sol tarafı ise batıya bakar.

Batı’de hangi iller var?

Batıdan Doğuya; Antalya, Burdur, Isparta, Mersin, Adana, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş.

Türkiye’nin en doğu ili hangisi?

Iğdır, Türkiye’nin Doğu Anadolu Bölgesi’nde Erzurum-Kars ilinde yer alan ve Türkiye’nin en doğu ucunda bulunan bir ildir.

Türkiye’nin en ortasındaki il hangisidir?

Türkiye koordinatları ile yapılan hesaplamaya göre Türkiye’nin tam merkezinin Yozgat ili Boğazlıyan ilçesine bağlı Çokhisar köyü olduğu tespit edilmiştir. Buna göre Türkiye merkezinin koordinatları 39° 17′ 02″ kuzey enlemi ile 35° 14’30” doğu boylamının kesiştiği noktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir