İçeriğe geç

Alanya Hangi Mevsimde Gidilir

Alanya’ya ne zaman gidilir?

İklim / Hava Durumu / Seyahat zamanı Hava özellikle yaz aylarında çok sıcak olabilir. Bu nedenle yazın yüksek sıcaklıklardan bunalmak istemiyorsanız ilkbahar ve sonbahar aylarını tercih edebilirsiniz. Nisan, Mayıs, Eylül ve Ekim aylarında Alanya’da gönül rahatlığıyla yüzebilirsiniz.

Alanyada hangi aylarda denize girilir?

Alanya’da nisan ayından itibaren denize girilebilir ve deniz sezonu kasım-aralık aylarına kadar sürer. Yani kış soğuğundan hoşlanmayan tüm deniz severler için eşsiz bir bölgedir.

Alanya deniz sezonu ne zaman başlıyor?

Alanya, ülkemizde en uzun deniz sezonunun yaşandığı bölgedir. Nisan ayından Kasım-Aralık ayına kadar denize girilebilmektedir.

Alanya kasımda denize girilir mi?

Kasım ayındaki sahil beldelerinden biri olan Alanya, sıcak Akdeniz iklimi sayesinde ziyaretçilerine eğlenceli ve keyifli bir tatil imkanı sunuyor. Alanya’nın doğal güzellikleri ve kıyıları, ziyaretçilerine Kasım ayında bile mükemmel bir deniz keyfi sunuyor.

Alanya Eylülde denize girilir mi?

Akdeniz’in en büyük ve en lüks otellerine ev sahipliği yapan Alanya, Eylül ayında sahil beldeleri denildiğinde akla gelen ilk rotalardan biri. Antalya’nın kavurucu sıcaklarının bittiği bu dönemde Alanya en iyi dönemini yaşıyor.

Ekim ayında Alanya nasıl olur?

Türkiye, Alanya bölgesinde Ekim ayındaki hava durumu. Günlük en yüksek sıcaklıklar 5°C ile 27°C ile 23°C arasında değişir ve nadiren 19°C’nin altına düşer veya 30°C’nin üzerine çıkar. Günlük en düşük sıcaklıklar 5°C, 21°C ile 16°C arasında değişir ve nadiren 13°C’nin altına düşer veya 23°C’nin üzerine çıkar.

Hangi aylarda denize girilmez?

Yazın en sıcak ve nemli günlerini ifade eden Eyyam-ı Bahur, Türkiye’de 31 Temmuz – 7 Ağustos tarihleri ​​arasına denk geliyor. Deniz kenarında yaşayanların çoğu, ağustos ayının ilk haftasında denize girmenin zararlı olduğunu düşünüyor ve girmiyor.

Antalya sezon ne zaman bitiyor?

Saatçioğlu, turizm sezonunun artık 1 Mayıs’ta başladığını belirterek, “Sezon kasım ayının son haftasına kadar sürüyor. Turistler kasım ayının sonuna kadar denize girebiliyor ve hava da çok uygun. Yaz sezonu giderek uzuyor. En düşük doluluk oranları aralık, ocak ve şubat aylarında.

Alanya ne zaman ısınır?

Alanya Bölgesinde Ortalama Sıcaklık Sıcak mevsim 13 Haziran’da başlayıp 19 Eylül’e kadar 3,2 ay sürer. Ortalama günlük maksimum sıcaklık 29 °C’nin üzerindedir.

Deniz sezonu ne zaman açılıyor 2024?

En sık sorulan sorulardan biri de 2024 balıkçılık sezonunun ne zaman başlayacağıdır. 2024-2025 sezonu için balıkçılık yasağı 1 Eylül’de kaldırılacak. Yasak sona erdikten sonra denizde su ürünleri avcılığı için av sezonu başlayacak.

Alanya kışın kaç derece?

Alanya’da hava sıcaklığı kış boyunca 11 ile 14 derece arasında değişmektedir.

Antalya’da deniz mevsimi ne zaman başlar?

Antalya’da ince kumlu doğal plajlar ve güzel manzaralı koyların yanı sıra, iklime ve deniz suyu sıcaklığına bağlı olarak mart-aralık ayları arasında süren deniz sezonu, bölgenin turizm potansiyelini artırıyor.

Kasım ayında nerede denize girilir?

Kasım ayında çok soğuk olmadan tatile çıkmak için Kaş, Kalkan, Alanya, Antalya, Mersin, Kıbrıs, İzmir, Muğla ve Aydın kıyıları önerilir. İstanbul yakınlarında Kasım ayı tatil planlarında Şile, Ağva, Sapanca ve Yalova öne çıkar. Ayrıca bu Karadeniz kıyı bölgelerinin sonbahar manzaraları da oldukça etkileyicidir.

Alanya’da deniz suyu sıcaklığı kaç derece?

Meteoroloji Genel MüdürlüğüDeniz Suyu SıcaklıklarıMerkez AdıSıcaklıkALANYA26,9 °CADALAR ŞAMANDIRASI22,2 °ÇAYVALIK KANALI SANCAK A FENER23,8 °CÇAYELİ BALIKÇI BARINAĞI TALİ KAHVALTI FENER19.

Antalya’da kışın denize girilir mi?

Bu şekilde Antalya’ya yıl boyunca gidilebilir ve yılın dokuz ayı denize girilebilir. Ocak ve Şubat ayları Antalya’nın en soğuk ayları olmasına rağmen kar yağışı olmadığında sıcaklık 10 °C’nin altına düşmez. İlkbaharda biraz yağmur yağsa bile 20-25 °C’lik sıcaklık şehri ziyaret etmek için idealdir.

Alanya haziranda denize girilir mi?

Alanya genel olarak Akdeniz iklimine sahip olduğundan yaz aylarında sıcak ve nemli havalar görülür, bu nedenle denize girmek için en uygun zaman genellikle Haziran-Eylül ayları arasıdır.

Alanya kışın nasıl oluyor?

Türkiye, Alanya bölgesinde kış havası. Günlük yüksek sıcaklıklar 18°C’den 16°C’ye 2°C düşer ve nadiren 11°C’nin altına düşer veya 21°C’nin üzerine çıkar. 22 Ocak’ta en düşük günlük ortalama yüksek sıcaklık 14°C’dir. Günlük düşük sıcaklıklar yaklaşık 10°C’dir ve nadiren 5°C’nin altına düşer veya 15°C’nin üzerine çıkar…

Alanya’nın neyi meşhur?

Nehirlerin ve derelerin yeşilliklerle çevrili eşsiz bir doğal ortam sağladığı Alanya’da Damlataş Mağarası ve Dim Çayı gibi alanlar da oldukça ünlüdür. Şehrin restoran ve lokantalarında birçok kişi tarafından en çok balık ürünleri tercih edilirken, Alanya’da sebze yemekleri de oldukça popülerdir.

Alanya soğuk olur mu?

Alanya bölgesinde yazlar sıcak, nemli, kuru ve açık, kışlar ise uzun, soğuk, yağmurlu ve kısmen bulutludur. Yıl boyunca sıcaklıklar genellikle 9°C ile 32°C arasında değişir, nadiren 5°C’nin altına düşer veya 36°C’yi aşar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kahve Saçlı Escort