İçeriğe geç

Buğday En Çok Hangi Gübreyi Sever

Buğdayda iyi verim almak için ne yapmalı?

Genel bir kılavuz olarak buğday yetiştiriciliğinde dekara 600 kg’ın üzerinde verim elde etmek ve dengeli gübreleme sağlamak için 12-14 kg/gün saf azot ve 4-5 kg/gün fosfor dozları yeterlidir. Fosforlu gübreler ekim sırasında veya ekimden önce toprağa uygulanmalıdır.

Buğdaya hangi gübre iyi gelir?

Kuru koşullarda 1-4 kg/gün, ıslak koşullarda 1-6 kg/gün dozlarında potasyum sülfat, magnezyum sülfat, kükürt veya 15.15.15 kompleks gübreleriyle saf olarak uygulanabilir.

Buğdaya üre gübresi hangi ayda atılır?

Üre gübresi kullanmak isteyenler nisan ayının ilk haftasında uygulamayı tamamlamalıdır. Ekmeklik buğday, arpa ve sert buğdaya sulama koşullarında iki kez uygulanması önerilen azotun ilk porsiyonu kardeşlenme dönemi sonunda ve sap başlangıcında 15 kg’dır.

En iyi üst gübre hangisi?

Ülkemizde üst gübrelemede genellikle azot içerikli gübreler tercih edilmektedir. Bu bağlamda organomineral gübre HDF Fertilizer 30-0-0 kullanılması doğru olacaktır.

Buğdayda kardeşlenmeyi artırmak için ne yapmalı?

Kardeşlenmeyi hızlandırmak için buğdayda kardeşlenme döneminde ilk uygulama dekara 350 cm3’tür. EkosolFarm sıvı solucan gübresi, sonbaharda püskürtme veya yağmurlama sistemleri kullanılarak uygulanır.

Buğdayda üst gübresi kaç kilo atılır?

Makarnalık buğday ve biralık arpa yetiştiriciliğinde önerilen üst pansuman miktarını 3 kg azaltın. Dekar başına ürün miktarı daha fazla ise 100 kg tahıl ürünü başına 2 kg taban gübresi ve 3 kg üst pansuman uygulayın.

Hangi gübre verimi artırır?

NPK gübreleri: Azot (N), fosfor (P) ve potasyum (K) içeren NPK gübreleri bitkilerin temel besin ihtiyaçlarını karşılar. Bu gübreler bitki büyümesini destekler ve verimliliği artırır.

Buğdaya şeker gübresi ne zaman atılır?

Şeker gübresi ne zaman uygulanır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında çıkarılır. Şeker gübresi tahıllara ekim ve hasat zamanında, meyvelere çiçeklenmeden önce ve sonbaharda, sebzelere ekimden 15 gün sonra ve bağlamadan sonra ve meyve bahçelerine ekim sırasında ve çapalamadan sonra uygulanabilir.

15 15 15 gübre ne zaman atılır?

Yıllık bitkiler için ekimden hemen önce veya ekim sırasında uygulanır. Meyve ağaçlarına kış sonunda, ağaçların sulanmasından hemen önce verilmelidir. Ekim sırasında temel gübre olarak kullanıldığında, yayma sırasında toprağın altına yerleştirilmelidir.

DAP gübresi buğdaya ne kadar atılır?

Ürüne bağlı olarak dekara verilecek gübre miktarı ortalama şu şekilde hesaplanır: Buğday: 13-21 kg. Arpa: 9-14 kg. Dane ve silajlık mısır: (Orta ve ağır toprak yapısında) 23-37 kg.

20 20 20 gübre ne işe yarar?

Azot, fosfor ve potasyum açısından zengin eser element besinlerinin bir karışımıdır. Kök sistemini güçlendirir. Dal, yaprak ve sürgünlerin gelişimini destekler ve gelişim bozukluklarını önler. Bileşimindeki eser elementlerle (çinko, demir, bakır, manganez) büyüme ve gelişmeyi destekler.

20 20 20 gübre ne kadar atılır?

20-20-20+TE suda eriyen genel amaçlı NPK gübresi; bağ, sebze, meyve ve tarla bitkileri için uygun yetiştirme aşamasında; Topraktan: dekara 2-4 kg uygulama önerilir. Yapraktan: gerekirse 100 l suya 250-300 gr dozunda uygulanabilir.

En verimli gübre hangisi?

Buradan şu sonucu çıkarıyoruz: En etkili organik gübre kaz gübresi iken, en az etkili olanı tavuk gübresidir.

15 15 gübre ile 20 20 arasındaki fark nedir?

NPK gübre çeşitleri nelerdir? NPK gübreleri, toprağın ve bitkilerin ihtiyaçlarına göre farklı formlarda üretilir. 20 20 20 NPK gübreleri %20 azot, fosfor ve potasyum içerirken, 15 15 15 NPK gübreleri %15 içerir.

15 5 30 gübre ne işe yarar?

Oligro 15-5-30+TE gübresi; Azot, fosfor ve özellikle potasyum içeren bir gübre olup, meyve ilk büyümeye başladığı andan itibaren bitkiye uygulanır. Meyve gelişimini teşvik etmekle birlikte ürünün eşit şekilde büyümesini ve çatlamamasını sağlar.

Buğdayın proteini nasıl artar?

Buğday tanesi protein ve nişasta içerdiğinden, nişasta yağışlı yıllarda daha uzun süre ve büyük miktarlarda tanede birikir. Protein oranının istenilen seviyede olmasında en önemli etken azot gübrelemesidir, çünkü proteinin yapı taşı azottur.

Buğday tarımında verim üzerine etki eden faktörler nelerdir?

Özellikle Mart ve Nisan aylarındaki yağışlar, ilgili yılın buğday verimi üzerinde olumlu veya olumsuz bir etkiye sahiptir. Verimi etkileyen diğer faktörler ise çeşit, gübreleme, bakım, yetiştirme süreçleri vb.’dir. Sulama koşullarında, sulama zamanı, verilecek su sayısı ve miktarı da verimi etkiler.

En verimli buğday tohumu hangisi?

Çorum’da bir dekarlık tarlada, ıslah çalışmaları sonucu geliştirilen ve yaklaşık 20 yıldır Türkiye’nin farklı bölgelerindeki üreticiler tarafından tercih edilen yerli ve milli “Hüseyinbey” tohum çeşidi kullanılarak 1 ton 730 kilogram verim elde edildi.

En iyi buğday nasıl yetiştirilir?

Vejetatif gelişimin ileri evresinde (gövde dikimi) fazla ısıya ihtiyaç duymayan bir bitkidir. Buğday, 10-15 ºC sıcaklık, %66 bağıl nem ve az ışık iyi gelişim için en uygun koşullardır. Yıllık yağış miktarı 350-1150 mm olan iklim bölgelerinde buğday en uygun koşullarda yetişebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Kahve Saçlı Escort